Alle VIL ha det og alle TRENGER det – men hvem skal begynne?

Avslutter dagen med booking av ny kunde
Jeg ser deg!

 

Alle VIL ha det og alle TRENGER det – men hvem skal begynne?

 • Tilbakemelding
 • Anerkjennelse
 • Bekreftelse
 • Ros
 • Feedback
 • Konstruktiv kritikk
 • Evaluering

Kjært barn har mange navn!
Men alle handler til syvende og sist om vårt ønske om å bli sett av andre, samt ønske om å være en god leder, venn, kollega, mamma/pappa, som ser andre og bidrar til den andres utvikling og vekst!

Wikipedia oversetter tilbakemelding slik: Tilbakemelding er dialoger som fremmer læring, anerkjennelse, refleksjon og potensiell kompetanse hos den lærende.

Men det jeg mener er avgjørende for at vi skal utvikle oss, er den lille forskjellen som utgjør forskjellen:

Vi ønsker å bli sett for den vi ER og ikke bare hva vi GJØR!

Når vi får bekreftelse på hvem vi ER, blir vi motivert, modige, begeistret, og det skaper utvikling.  Det å gi andre en god, positiv ladet og konkret tilbakemelding mener jeg er en vinn-vinn situasjon! For tilbake får vi både takk og et smil og som oftest også hyggelige ord tilbake!

Det kreves litt øvelse å gi tilbakemelding som ikke bare går på det vi presterer, men et eksempel er:

Veldig bra innsats, du er effektiv og leverer alltid til gitte tidsfrister – du er til å stole på!

For det er  lett for oss å si «Du er flink»…… men flink til hva?

Og om du skal gi konstruktiv kritikk, er det alltid bra å gi to rosende tilbakemeldinger før du gir tilbakemelding på det som kunne vært bedre – Denne metoden heter 2 stars, & 1 wish!

F.eks: «Jeg likte godt bildene i din presentasjon, du er kreativ, og at du holdt presentasjonen uten manus sier at du er godt forberedt, og når du neste gang snakker enda høyere, blir du enda tydeligere og da synes JEG det blir enda bedre….Hva tenker du om det?»

Det er viktig at tilbakemeldingen fremstår som VÅR tilbakemelding og ingen sannhet – for det er bare vår opplevelse av saken, ikke sant?

Så om alle VIL ha det og alle TRENGER det – så setter vi i gang da!

Bli med på en «ros-aksjon»  – hvor det i uken som kommer er om å gjøre å rose flest mulig av de du omgås med? Det behøver ikke være store ting, det kan være små hverdagslige hendelser som vi virkelig setter pris på – og egenskaper hos de menneskene som du virkelig liker.

Jeg advarer at ros er smittende så du kan risikere å få ros tilbake!

Å GI er Å FÅ !

God arbeidsuke,

Vibeke

 

4 hendelser på “Alle VIL ha det og alle TRENGER det – men hvem skal begynne?”

 1. Strålende innspill Vibeke:)

  Jeg kan bli bedre på å rose andre! Noen ganger er du jo ikke at man ikke vil, for jeg tenker jo ofte at jeg skal rose men så får jeg liksom ikke sagt noe der og da!

  Skjerpings på meg:)

  Klem fra Monica

  1. Heisan Monica!
   Takk for din tilbakemelding! Som jeg kjenner deg tenker jeg at du er veldig dyktig på å rose andre og at du er raus i dine tilbakemeldinger. Så skjerpings vet jeg ikke om du trenger:) Men alltid bra med påminnelser som gjør at vi kan justere oss litte grann og bli enda bedre;)
   Klem fra Vibeke

 2. Det er kjempeviktig det du skriver om her. Vi er mennesker med følelser som ønsker anerkjennelse og positiv bekreftelse både for den vi ER og det vi GJØR. Barn er gode på å aktivt søke denne anerkjennelsen og får ofte «du er flink» i bøtter og spann. Men det er viktig å være konkret for ellers blir det bare en floskel. Vi skal mene det vi sier og si det på en hyggelig måte! Jeg skal øve meg for jeg vet at jeg kan bli MYE bedre på å gi andre den anerkjennelsen de fortjener både fordi de er flotte personer, men også fordi de gjør en god jobb. Takk for at du tar opp tema om anerkjennelse 🙂

  1. Heisan Charlotte!
   Tusen takk for din tilbakemelding! Det at du tar deg tid i en hektisk hverdag og kommenterer setter jeg stor pris på. Du ER raus. Jeg blir også glad for at du finner inspirasjon i det jeg skriver til å gjøre endringer i ditt liv. DU inspirerer meg til fortsatt skrive blogger og dele mine tanker! TAKK Charlotte:)

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen