En engel med boksehankser

Det er svart foran øynene hennes, hun har øynene igjen for hun orker ikke lukke de opp. Det verker i øyeeplene og hun føler det er ett altfor sterkt lys på utsiden, hun vil bare være i mørket, for her er det trygt og her er hun alene. Den eneste lyden hun hører, er en summende lyd – langt i det fjerne, det er en summende lyd av mange mennesker som roper, klapper og applauderer og hun kjenner at hun ikke orker å forholde seg til det.

Hun kjenner plutselig at noen tar tak rundt henne og hun hører noen som snakker til henne, sier navnet hennes, samtidig som de rister i henne, men hun orker ikke svare. Hun tenker at la meg være i fred, i dette deilige mørket som omfanger meg.

Hun er ør og svimmel og hun er kvalm, hjerte banker hardt og hurtig i brystet og hun kan kjenne bankingen av egen puls som hamrer i tinningene. Hun er mørbanket i hele kroppen og det verker i alle ledd og muskler,hun føler det som hun er tygd på, men spyttet ut igjen som en sliten tyggegummi!

Hun kjenner at det renner noe nedover kinnene og hun gjenkjenner den salte smaken av tårer blandet med svette og blod. Men det er ikke bare blodsmak hun kjenner, det er også en annen smak – som hun kjenner så altfor godt fra før, det er smaken av ydmykelse og nederlag  Og da skjønner hun, nok en gang – har hun tapt kampen.

Nok en gang har hun blitt knocket ned, uten at hun egentlig registrerte i forkant at det kom til å skje. Hun trodde hun var godt forberedt denne gangen men, atter en gang ligger hun nede, ute av stand til å reise seg opp på egenhånd. Hun kjenner at det kommer flere hender på hennes kropp og hun støttes opp på to ben, hun bare henger mellom sterke armer og hun lar seg bære for hun kjenner ingen styrke eller vilje til å stå på egne ben. Hun har åpnet øynene, men blikket er sløret og uklart, men hun får med seg alle ansiktene rundt henne, som ser på henne med medlidenhet.

Det er som de sier ”vi hadde ikke trodd dette skulle skje deg, du som er så flink, men du må få deg ett bedre forsvar!” Og hun tenker med seg selv at JA de har så rett, for det nettopp det som er tilfelle, foran hver kamp de siste årene har hun trent og psyket seg opp, men hun har ikke det forsvaret som kreves mot motstanderne. Hun blir ikke så gul og blå etter en kamp, så svært få kan dagen etter se at hun har tapt kampen, at hun har gått på ett nytt nederlag – for hun er jo ikke fysisk merket.

Men når hun NÅ kjenner denne smaken av blod, svette, tårer og ydmykelse, – får hun ett sterkt ønske om å gjøre en endring. Og akkurat i det øyeblikket som hun ser seg tilbake og ser sin motstander heve seierspokalen over hodet, tar hun beslutningen, neste gang er det hun som skal heve den pokalen!

Hun er lei av å være den som tar i mot, lei av og ikke forsvare seg selv og hun er klar for å vise at hun er sterk og modig og at hun har de ressurser som skal til, hun trenger bare en annen strategi som gir henne bedre utholdenhet, styrke og forsvar.

Hun har ett flott crew som støtter og heier på henne, og en av disse, anbefaler henne en anerkjent treningsleir som hun melder seg på! Her lærer hun mange verktøy, mange av disse enkle ting som hun kjenner fra før, men hun har ikke vært bevisst at de har vært så viktige for henne og så viktige å ta i bruk.Hun lærer at i boksing er det mange ting som er viktige for å lykkes og mange elementer som spiller inn. God boksing er ett resultat av bred erfaring i ringen, en god innøvd teknikk, og strategisk tenking. En riktig strategi er helt avgjørende for å lykkes. Hun trenes også på at boksing ikke bare krever god fysikk men den setter høye krav til psykisk styrke. Tidligere hadde hun ingen tro på egen mestring i ringen og var dermed ett lett bytte for sine motstandere.

Hennes selvtillit bygges sakte men sikkert opp ved å trene og etter hvert vite at hennes tekniske ferdigheter er gode, men mest at alt bygges selvtilliten opp ved at hun får tro på seg selv og tør å jobbe med ting hun ikke har prøvd før. Psyke handler også om vilje, vilje til å seire for å nå hennes mål. Hun har alltid hatt en viljestyrke og handlekraft som mange misunner henne.

Etter hvert som hun tilegner seg ny strategi og nye bevegelser blir hun bedre og bedre. Men det tar tid å bli god, og hun må målbevisst jobbe etter en hensiktsmessig treningsplan og stole på prosessen.Hennes ”guard” som er hennes forsvar, har vært for svak, så hun lærer seg en høy og riktig guard som beskytter henne, også mot de slagene hun ikke ser komme. Hun blir også trent på å få slag underveis i kampen, men så lenge de ikke treffer henne direkte lar hun seg ikke vippe av pinnen, hun henter seg inn igjen og finner igjen sin rytme, sin stil og strategi.

Noen måneder senere står hun igjen i ringen, og hun kjenner at det er nå det gjelder, det er dette øyeblikket hun har trent seg opp til og ventet på siden hun 4 måneder før, tok beslutningen om at hun ikke skulle være den som taper hver gang! Det har vært intensive måneder med svette og tårer, motbakker, oppturer, dype dykk, og samlinger med andre som også ønsker en annen strategi.

For å forberede seg til denne kampen har hun i garderoben sett for seg en film hvor hun har vært gjennom kampen, slag for slag, og sett den attraktive slutten, når hun står igjen som vinner med begge hendene rundt pokalen, høyt hevet i luften. Det er ett så attraktivt bilde som hun med engang blir motivert til å gjenskape her og nå, i denne ringen!

Hun hører lyden fra sin egen pust, den går hurtig og lett nervøst, men det er samtidig en boblende følelse av begeistring der inne, rundt seg føler hun på forventningen fra publikum og sitt eget crew som heier på henne, hun kjenner en energi som gir henne en glede hun ikke har kjent på lenge.

Hun hører det ringes for start og kampen er i gang, hun kjenner plutselig at alt stemmer, hennes guard er høyt hevet og motstanderen får ikke inn noen slag som får henne ut av balanse, det er nesten som hun danser og hun hører ”I got the Power” inne i sitt eget hode. Motstanderen blir mer og mer sliten og ut av balanse etter hvert som slagene treffer og til slutt avslører øynene til motstanderen en usikkerhet som gjør at det siste avgjørende slaget går mellom forsvaret og hennes motstander synker sammen som en sekk.

Hun har vunnet, hun har seiret over sin motstander og sin egen frykt for aldri å lykkes i å vinne, og når hun hever pokalen over hodet og det virkelig går opp for henne at dette er øyeblikket hun har jobbet for – hun lagrer dette øyeblikket av berusende seier, følelse av mestring, og en fantastisk befriende følelse bobler opp i henne, når hun nå ser ut over publikum og sitt crew så ser hun bare beundring og glede i deres øyne.

Hun vet nå at hennes klasse i ringen – vil alltid være fjærvekt, men hun er ikke lenger en lettvekter!  Hun er en engel med boksehansker!

Rull til toppen