ENERGI, fra sur til glad på 1,2,3?

Nå målet

Jeg får ofte høre at «du har så mye positiv energi» og det tar jeg selvfølgelig som et positivt kompliment! Men etter å ha tenkt mye på dette og hvorfor mennesker jeg møter sier det til meg. har jeg kommet frem til at det er ikke noe jeg bare HAR eller bare ER FØDT med, men det er et resultat av hvordan jeg velger å leve,  hva jeg fokuserer på og hva jeg prioriterer å gjøre. Summen av disse valgene og prioriteringene jeg gjør i hverdagen  gir meg energi!

Men det har vært en innsats og bevisstgjøring på forhånd og det  kreves en innsats for å finne ut av hvordan du lever best og mest, og derav får mer positiv energi.

Selv har jeg gått fra Sliten, Utslitt, Utbrent til Aktiv, Energifyllt, og på gode dager…. til tider Sprudlende , (noen vil kanskje si slitsom!)!

Det som jeg tenker er viktig er at prioriteringene du gjør må komme ut i fra egne forutsetninger, egne forventninger og eget fokus. Vi må ALLE ta utgangspunkt i oss selv, for lever vi etter andres forventninger er det lett å bli utslitt, utbrent og føle seg mislykket. Jeg levde etter det jeg trodde ALLE andre forventet! Men nå vet jeg bedre, fordi ALLE andre har nok meg seg og sitt og derfor har det å se «innover i stedet for utover» hjulpet meg, til finne ut hva som skaper god energi for MEG og en bivirkning er at det også får positive ringvirkninger for andre!

Et verktøy som har hjulpet meg og som kan hjelpe deg på riktig spor kommer her:

Reflekter over spørsmålene nedenfor, og skriv ned ALT du kommer på, i alle livsområder, enten det er på jobb, privat, med familie, med venner +++:

 1. HVA tapper deg for energi?
 2. HVEM tapper deg for energi? Hvilke personer ? OG HVA er grunnen til at de tapper? Er det noe de sier eller gjør?

Husk at om mennesker tapper deg for energi så er det faktisk du/jeg som tillater at det skjer, hva kan du gjøre med det? Eller hva kan du tenke annerledes om det? Husk å ha fokus innover i stedet for utover, du får ikke endret tanke eller handlingsmønster hos andre enn deg selv !

3. HVA gir deg energi?

4. HVEM gir deg energi? Og hva er grunnen til at de gir deg energi? Er det noe de sier eller gjør, eller du tenker om de?

Jeg fikk selv noen aha-opplevelser når jeg gjorde denne øvelsen første gang, og så helt klart hva som er viktig for meg å prioritere i hverdagen og hva jeg bør unngå om jeg har mulighet til det. Det hender at jeg «glemmer» hva som er viktig for meg og da kan min energibalanse gå mot minussiden. Men da er det å minne meg selv på plussiden, lese på alle gode energitiltak på listen og sette tiltak inn i kalenderen. En av tingene som er et must for meg er frisk luft, mat til rett tid og trening. Om jeg ikke prioriterer eller glemmer dette, går det ikke lang tid før jeg merker at jeg går fra Glad-energi til Sur-energi. OG jeg tappes selv av SURE mennesker så det jobber jeg med å være bevisst på ikke skjer!

Du oppdager kanskje at mye av det som tapper deg for energi vil ha en «motpol»…. f.eks;
Jeg tappes av rot….. det vil si at jeg får energi av å rydde og kaste!
Jeg blir sliten av å sitte stille hele dagen …… det vil si jeg må ha noe aktivitet hver dag
Jeg blir ineffektiv av lite struktur og orden ….. jeg trenger en plan og konkrete mål.

Det som f.eks gir meg energi er trening, frisk luft, le, aktivitet, musikk, få ting gjort, en god bok, tur i fjellet, se på noe morsomt, konkurranse, mestring, ros  +mye mer.
Og jeg hører gjerne fra deg dersom du har gode tips å dele om hva som gir deg energi? Kanskje har du noen som jeg ikke har tenkt på og som jeg kan tilføye på listen!  Vinn-vinn!

Jeg anbefaler deg virkelig å gjøre øvelsen ovenfor før høstmørket kommer! For jeg vet at en av de tingene som også tapper meg er kulde og mørke, og motpolen er sollys og varme, derfor passer jeg alltid på å stikke hodet ut så fort sola skinner, selv 5 min om dagen er nok til å lade meg opp, så jeg er beredt når høsten kommer! Og for meg er det nå frem med sollampa, telys, fyr på peisen , god bok og kakao – DET gir meg energi:)

Ønsker deg energifylte dager – husk at når du har det bra – da blir du glad:)

PS: Synes du at du ofte ser selfies og bilder av meg «ut på tur aldri sur», er det fordi at om jeg ikke går tur blir jeg sur….. så kanskje noe for deg også….. «just do it!»

Hilsen Vibeke

 

4 hendelser på “ENERGI, fra sur til glad på 1,2,3?”

  1. Hei Harald!
   Tusen takk for din tilbakemelding:) Det gir energi til meg!
   Vibeke

  1. Hallo Siw,
   Tusen takk for din tilbakemelding! Og det er moro å høre og se at vi er flere som lærer, bruker verktøy og opplever at det fungerer! Mange gjør det også ubevisst, men en bevisstgjørende opprydding i energitapping er smart! God dag til deg Siw<3

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen