Fra frustert og frynsete førti-åring til fornøyd førtifem-åring!

 

Sikt mot stjernene

Desember 2008: Jeg låser meg inne på badet hjemme. Jeg vil bare være alene, jeg er lei meg og lei av meg selv. Jeg er utbrent og nede for telling, jeg har en tom følelse, jeg har sagt opp en godt betalt jobb og vet ikke lenger hva jeg vil gjøre når jeg blir stor.

Desember 2013: Jeg låser meg inn på coachingkontoret og blir møtt av friske farger, god energi og får en skikkelig glad godfølelse! Her på dette kontoret møter jeg mine coachingkunder 1:1 når jeg ikke er ute i bedrift. Jeg er så heldig at jeg får bistå mennesker med forskjellige utfordringer i livet.

På min 45 års bursdag for noen dager siden, gjorde jeg meg noen tanker rundt det å blir eldre. Og jeg tenkte på alle de som ikke er så heldige å få oppleve å bli eldre, eller oppleve å få være friske, og jeg tenkte fem år tilbake –  Da jeg var Førti, Frynsete, Frustert og Fortvilet!

Grunnen til at jeg endte opp med som en frynsete 40 åring, var at jeg var utrolig flink!
Og som mange andre flinke jenter og gutter hadde jeg vanskelig for å si nei, og jeg hadde glemt å sette meg selv i fokus. Det hadde vært periode med småbarn og med tilhørende logistikk, og i tillegg var jeg i en jobb hvor jeg ikke lenger var motivert for. Summen av dette gjorde at jeg «visnet», sakte men sikkert! Jeg var uten motivasjon, mål og mening!

Men derifra har det heldigvis gått en vei, og i dag føler jeg meg Fokusert, Fremoverlent og Fornøyd!

Og selvfølgelig er jeg er takknemlig for ALLE dagene jeg har levd, selv de som ikke alle har vært fantastiske, fordi de er hver og en av ALLE dagene, som har formet meg til den jeg er i dag!

Nå har jeg en jobb hvor jeg trives, jeg er motivert og blir glad av samspillet med menneskene jeg er så heldig å få jobbe med. I tillegg har jeg fokus på å gjøre ting i hverdagen som jeg får positiv energi av, og jeg vet at mestring, utvikling er viktig for at jeg skal trives så er flink til å fylle på og finne utfordringer som gjør at jeg ikke visner igjen men gror og strekker meg!

Og jeg øver meg stadig på å sette pris på alt jeg har, alt jeg kan, og alt jeg er ! Takknemlighet er min nøkkel til lykke!

Min oppfordring for deg for det nye året er å ta en opprydning, både på loft og i hodet. Ta vare på alt du har og gjør og kan, som gjør livet bra, og arkiver, kast, gi bort det du ikke vil ha med inn i det nye året – og aksepter de tingene du ikke får gjort noe med livet blir lettere og morsommere med mindre bagasje!

Mål er også viktig for meg og for min motivasjon og fremdrift. Og jeg oppfordrer deg til å lage deg noen attraktive og konkrete, og gjerne litt «hårete» mål for 2014,  – Sikt mot Stjernene!

Hva vil du oppnå? Hva skal være annerledes når du sitter på nyttårsaften 31.12.2014? En god oppskrift for å sette seg mål er å sette opp målene i  SMART(e) modellen:

S: Spesifikt  – Hva konkret ønsker du å oppnå?
M: Målbart  – Hvordan kan du måle at du er på vei, eller har nådd til mål?
A: Attraktivt – Hvordan er det attraktivt for deg? Hva vil det gi deg å nå målet?
R: Realistisk  – Er det realistisk å tro at du når målet?
T: Tidsbestemt: Mål uten tidsbestemmelse blir ofte bare en drøm så NÅR skal målet være nådd?
E: Enkle mål – Del målene opp i del mål og feire hver milepæl!

Jeg ønsker deg et riktig GODT NYTT ÅR – Lag 2014 til ditt år!

Klem fra Vibeke

Ukjent sitat: Vær stolt av å være den du er, i stedet for å ønske du var noen andre.  Du vet aldri hvem som ser på deg, og ønsker de kunne være som deg!

8 hendelser på “Fra frustert og frynsete førti-åring til fornøyd førtifem-åring!”

 1. Blir så happy av dine ord 🙂 – det er som å spille Pharrell Williams – Happy 🙂 Det gjør noe med meg 🙂

  Takknemlig & happy klem fra meg (så vidt over 45) 🙂

  1. Hei Signe,
   Tusen hjertelig takk for din tilbakemelding! Lenge siden jeg skrev denne bloggen så utrolig hyggelig med din kommentar:)
   Blir varm om hjertet og veldig happy her også:)
   Klem fra Vibeke

  1. Heisan Astrid:)
   Tusen takk for heiarop og takk for at du har vært reisefølge!
   Klem Vibeke

  1. Kjære deg,
   Tusen takk for hurrarop:) Så takknemlig for at du tar deg tid til å kommentere <3
   Ønsker deg et magisk 2014, med og uten vinger!
   Klem Vibeke

 2. Fantastisk avsluttende blogg innlegg for 2013 😉 Du Vibeke vet å å sette fart på tanke gangen 😉 Hjelpe meg, blir vanskelig å sove nå 😉 Takk for alt i 2013, jeg er en mye bedre meg takket være deg ♥

  1. Hei Siw,
   1000 takk for dine flotte ord! Setter stor pris på det Siw!
   OG gleder meg til å følge deg også i 2014! Det blir et supert år!
   Klem Vibeke

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen