Har du følelsen av å gå i for høye hæler eller trang dress?

Hvordan kan du lettere ta på riktig høyde på hælene eller riktig størrelse på dressen?

Jeg har i løpet av en måned coachingsamtaler med mange forskjellige mennesker. Mine kunder er forskjellig i alder, kjønn, stillingsnivå, yrker, og status. Men felles for mange som kommer til meg er at de ønsker å bli tryggere. De føler på en utrygghet i forhold til prestasjoner og i forhold til jobbrollene de skal fylle eller valg de skal gjøre.

Etter noen spørsmål og avsjekk fra meg blir det ofte klarhet i  at forventningen utenifra og oven i fra er utydelig eller ikke uttalt og avklart. Hvordan vet vi da hvilke høyde på hælene eller størrelse på dressen som blir riktig?

En annen faktor som ofte skaper utrygghet hos oss,  er at våre egne forventinger for oss selv er for høye. Vi har ofte ingen konkret målestokk heller, men opplever stadig at det ikke leveres eller føles bra nok. Men når jeg stiller spørsmål om målestokk, og i forhold til hva disse prestasjonene måles, har mange ikke svar på dette. Så hvordan vet vi da hva som er bra nok? Og blir det noen gang bra nok?

Hva om vi hver eneste dag tar en liten sjekk i forhold til oss selv. Hvor er jeg på min trygghetsskala i dag?
Hvilke sko passer på det nivå jeg er, og i forhold til hva jeg skal levere og hva som er forventet?

Jeg tenker at vi ikke hver dag skal tvinge oss ned i sigaretthøye hæler, noen dager er det ok med pumps, andre dager flate ballerina. Det samme gjelder menn, noen dager stiv snipp og formsydd dress, andre dager løs snipp og casual antrekk.

Kle deg fysisk og mentalt etter der du føler du er. Da tror jeg du også vil du deg tryggere. Så kan du ha som mål å komme deg opp i høyere hæler og gjøre tiltak som gjør at du kommer deg dit.

Noen ganger og dager kan det likevel være smart og nødvendig å ta på høye hæler i prestasjonssiutasjoner, da er det «regelen» om «fake it til you make it» .

Men om vi hver eneste dag  tvinger på oss masken, hælene eller den trange dressen kan presset på oss selv blir for stort og mange opplever da at de ikke er bra nok og blir mer utrygge. På lang sikt kan dette bli lav selvfølelse og økt utrygghet.

Husk å gi deg selv trygghet ved i å vite og avklare hva som forventes av deg utenifra og hva du forventer av deg selv!

Har du en dag på høyden og føler deg trygg så ta for all del på deg høye hæler og formsydd dress og nyt dagen!

Rull til toppen