Hva er egentlig denne arbeidsgleden som alle vil ha?

IMG_6930

Arbeidsglede – hva er egentlig det?

Er det gleden over å kunne arbeide?
Eller er det å arbeide med glede?
Eller er det gleden over å arbeide for andre, slik at de opplever glede?

Hvor får vi kjøpt arbeidsglede? Hvor finnes den?

Er arbeidsglede noe andre skal gi deg, eller er det noe du er ansvarlig for selv?
Hva kan hver enkelt av oss gjøre for å oppleve arbeidsglede, og samtidig smitte andre med arbeidsglede?

Som Coach har jeg coaching oppdrag for grupper i bedrift. Ikke sjelden er et av temaene det ønskes fokus på,  mer ARBEIDSGLEDE!

Det som er min erfaring er at arbeidsglede nevnes i forbindelse med de dagligdagse, og små tingene som vi kanskje tar som en selvfølgelighet: gode kollegaer, mestring, god lunsj, lagfølelse, god stemning, gode ledere. Det å bli sett og anerkjent og framsnakking.

Det er i hele tatt de små ting som gjør en STOR forskjell og det handler om å GI for å få!

Det handler også om å være bevisst på at vi alle har ansvar for egen hverdag, og å fokusere på alt som er positivt – glede kommer når vi setter pris på det vi har!

Det vil alltid gå opp og ned med arbeidsglede og motivasjon, som alt annet i livet, det kan være endringer i ledelse eller kollegaer eller arb.oppgaver og noen ganger takler vi endringer bedre enn andre ganger.  Men det å være åpen for endring, nysgjerrig og ta ting som de kommer, så blir vi som oftest positivt overrasket.  I noen tilfeller kan endring i  rutiner og hverdagen på jobb, være tyngre,  fordi vi opplever endringer også på privatfront. Da er det å være åpen om at det ikke er endringen på jobb man er negativ til, men at totaliteten av endringer akkurat nå er krevende. Med åpenhet kommer også forståelse og støtte.

Hvordan kan du smitte din arbeidsglede over på en kollega som kanskje trenger litt hjelp?

Det vi fokuserer på, får vi mere av! Så hva er ditt fokus når du går til jobb eller er på jobb? Hva sier du til deg selv?

Fokuserer du på alt som er bra eller leter du etter alt som ikke virker, vond kaffe, for mange møter, «feil» med kollegaer etc? Hva lar du deg påvirke av på jobb?

Min oppfordring til deg er at du tar et valg og bestemmer deg for at jobben din er ett bra sted å være! Vær raus med dine kollegaer (og deg selv) og gi tilbakemelding på alt som er bra i stedet for å «gnage» rundt kaffemaskinen på alt som ikke er bra, da oppstår såkalt KMM , Kos Med Misnøye. Og denne misnøyen er smittsomt.

Så bestem deg for å være en gledespilot,  og for å gjøre arbeidshverdagen din og andres GLAD!

Om du fortsatt tenker negativt om din arbeidsplass, og kjenner at egen motivasjon ikke er på topp, bør du kanskje tenke på andre alternativer! Hverken du eller arbeidsplassen er tjent med at du ikke er fornøyd og trives – da er det kanskje på tide med endring!

Eller kanskje trenger din arbeidsplass besøk av en Coach?

Vi er mange i coachbransjen som jobber med tema arbeidsglede og trivsel, fordi vi ser viktigheten av  å ha fokus på dette, for å nå bedriftens oppsatte resultater og mål.  Da er det et «must» at de ansatte trives, har positivt fokus, og spiller på lag, og veien til målet blir jo også da mye mere morsom, ikke sant?

DU som ansatt er bedriftens viktigste ressurs!
Lag en gladere hverdag for deg selv og andre,  og bli en gledespilot i din bedrift!

Ha en super arbeidsuke!

Vibeke

Coach i All or Nothing Coaching

Les gjerne her mer om hva jeg kan bidra med!
[button link=»https://allornothing.no/workshop-og-team/» color=»black»] workshop[/button]

Rull til toppen