Hva smitter du andre med?

I disse Coronatider har det vært mye informasjon og påminnelser hvor viktig det er med ytre smittevern, masker, hansker samt rutiner for håndvask, hosting etc. og det er jo kjempe viktig for å unngå at flere enn nødvendig blir smittet og syke.

Jeg tror også at det er smart med litt en headsup på internt «smittevern» før sommerferie med familie og venner. En liten påminnelse både til deg og til meg, og kanskje vil du dele dette med de du skal ha rund deg i ferien?!

Hvor bevisst er du egentlig rundt hva du smitter andre med?
Hva du smitter over av dine egne følelser, gjennom hva du sier, og gjør? Sier ved ord, eller sier ved kroppsspråk, med et skeptisk blikk, et hevet øyebryn, himlende øyne, sukk, en tonefall med annet enn lystig tone…..?
Eller kanskje er du en av de som møter folk med et smil, et bekreftende nikk, et kattemykt kroppspråk og vennlig tonefall? For du kan smitte negativt og du kan smitte positivt og det vil gjøre en stor forskjell på ferien om du velger det siste:)

Ikke mange av oss tenker kanskje på at vi oppfattes 30% gjennom hva vi sier av ord, og 70 % hvordan vi sier/handler gjennom kroppsspråk. Så det lille smilet, nikket eller blunket er gull for ferien:)

Ferie er jo en tid hvor vi ønsker å ha det bra for ferie er jo fritid og tid til gode opplevelser, lading og sommerminner.

Så ferien er og en fin tid å øve seg på å sende ut gode signaler og god smitte. Med mål om en harmonisk og fin sommerferie.

I år er det også viktig å vise raushet for hverandre. For kanskje får vi ikke den ferien vi håpet på når det gjelder fysisk sted. Men det vi kan påvirke likevel er hvordan sommeren blir ut ifra hva vi smitter de rundt oss med . Hvilket humør og tilstand. Hva vi sier og hva vi gjør. Hva vi fokuserer på, det som er bra? Eller det vi ikke kan gjøre noe med?

Kanskje er det lettere sagt enn gjort, men jeg tror at om vi alle tenker litt mer på hva vi smitter andre kan vi gjøre en stor forskjell for hvordan ferien blir, både for de rundt oss, men også for oss selv.

Og skulle vi ramle utpå feil negativt spor hvor det ene kan ta det andre, er det alltid et lite ord som gjør at vi kan starte på nytt…… det lille ordet Unnskyld….! Blanke ark og nye farger ! Det å si og ta i mot et unnskyld er også en god smittevernsregel tenker jeg:)

For meg er det også viktig med egentid selv i ferietid. Det å ta små friminutt fra ferien og familien. Det kan være en tur i skogen, en time med boklesing, en tur med kajakken, en powernap …. her er det bare å finne egne energikilder og friminutt! I år som vi allerede tilbrakt mye tett tid sammen tror jeg det er bra med friminutt i ferien.

Men vi alle ulike og har ulike behov så dette er ingen fasit for hva du og dine trenger. Men smart er det å ta en forventningsavklaring med de du skal omgås i ferien.

Hva forventer de av ferien, hva forventer du av ferien?
Når vi vet hva andre tenker og ønsker i ferien unngår vi kanskje smitte av uønskede «basiller» som får oss i dårlig humør fordi vi vet på forhånd hva andre ønsker og vil og da enklere å innfri og forholde seg til.

PS; Du kan jo også tenke på hva du på jobb smitter dine kollegaer, medarbeidere og de du møter i arbeidshverdagen med?
Tenker du muligheter og alternativer eller utfordringer og problemer?

Smitt andre med det du ønsker at de skal smitte deg med.

LAG DEG EN GOD ANNERLEDES SOMMER 2020!

Rull til toppen