JEG ER – Hva sier du om deg selv, til deg selv og til andre?

 

bilde 4JEG ER…..…….

Det du fyller inn etter disse to små ordene er avgjørende for et positivt selvbilde.
Det er med på å forme hvordan livet ditt også blir!

Så kanskje på tide med en sjekk og oppdatering om hva du faktisk sier til deg selv og om deg selv til andre!

Som coach er jeg nok mer bevisst på å lytte til hva andre sier om seg selv og jeg hører stadig folk snakke seg ned…… (og jeg gjør det også selv) som f.eks:  Jeg er så rotete, jeg er så ustrukturert, jeg er lat, jeg er kjedelig, jeg er ikke så god ……. Vit at dette hjelper IKKE på selvfølelse og selvbilde…. Så SLUTT med det!

Jeg skal ikke påstå at jeg ALDRI sier mindre bra ting om meg selv, men jeg vet effekten ved å bruke positive egenskaper og positivt selvsnakk og derfor ønsker jeg å dele det i denne bloggen!

Det å bli bevisst på hva du sier etter JEG ER, ja det er med på å forme ditt liv, hva du tenker om deg selv og hva du sier til andre at DU ER….

Ingen er som deg….tenk så bra! For DU har en sammensetning av egenskaper som er helt unike for deg! Og det er INGEN andre som er helt lik deg, så derfor trenger du heller ikke å sammenligne deg med andre enn deg selv – for du er fasiten på deg!

Så hvordan oppdatere JEG ER versjonen…….Test ut hvilke 3 positive ord som best beskriver deg som person:

Vanskelig å komme i gang eller vanskelig å finne ord?

Forestill deg at du skal fylle inn i en adjektivhistorie, om den tøffe, søte, fregnete, snille og omtenksomme ……….deg!

Lag deg en liste over hva du tenker om deg selv av positive egenskaper og velg deg ut 3 som du skal øve deg på å si foran speilet mens du ser deg selv dypt inn i øynene……hver eneste dag!

F.eks: JEG ER dyktig, effektiv og glad?! Det liker i hvert fall jeg å tro på at jeg er!

Kjenn etter hvordan ordene stemmer når du sier de høyt til deg selv, og bytt evt ut ord om de ikke kjennes helt rett! Det er viktig at ordene er litt mer enn snill, bra, søt…… de skal ha litt snert og det skal være litt «skummelt» å si de høytJ

Det handler om å tørre være seg selv med våre unike egenskaper – for husk ingen er lik deg! Og det er jo ganske kult ikke sant?

Har du lyst til å dele dine ord med meg? Kommenter gjerne eller send meg en mail i innboksen! Jeg heier på deg!

Hilsen Vibeke

10 hendelser på “JEG ER – Hva sier du om deg selv, til deg selv og til andre?”

  1. Takk det samme til deg Monica! DU ER Sprek, Sprudlende og utrolig Snill<3 Klem Vibeke

 1. Likte virkelig enkelheten i dette spørsmålet og er nyttig å bruke for å finne ut hva folk faktisk sier før de blir bevisst – og ikke minst få dem til å reflektere over hva de sier (og hvilke «sannheter» som ligger bak) – kjente at denne traff meg.
  🙂

  1. Heisan Ingeborg,
   Tusen takk for dine refleksjoner! Ja det å lytte gir oss mye informasjon i hva vi sier og hvordan vi sier det!
   OG det å bli bevisst hva vi egentlig sier, og ut i fra å bli bevisst kunne gjøre positive endringer i hva vi tenker og sier, JA det er jo utrolig bra! Ofte er det jo små og enkle ting som fører til større endringer og gode ringvirkninger. Klem fra meg:)

  1. Hei Irene!
   DU ER….. snill og raus som tar deg tid til å gi meg denne tilbakemeldingen!
   Ha en super dag!
   Vibeke

 2. Viktig tema! Takk 🙂 En metode som funker for meg, er å snakke til meg selv slik jeg ville snakket til en jeg bryr meg om. Det er lærerikt – og trøstende når jeg har gått på trynet… 😉

  1. Hei Kristin,
   Tusen takk for din tilbakemelding:) Du er både konstruktiv og raus som gir gode tips!
   Din metode er noe jeg støtter fullt ut, så glad du tok deg tid til å dele det her!
   Hilsen fra Vibeke

 3. Gunn Huseby

  Hei Vibeke ! Så utrolig bra påminnelse ! Jeg ER i hvertfall så flink OG effektiv at jeg skal sende denne linken til mine venninner ! 🙂 klem Gunn

  1. Hei Gunn,
   SÅ utrolig hyggelig tilbakemelding fra deg:) Og happy for at du deler med andre som trenger en oppdatering:)
   JA du er både effektiv og flink, og i tillegg kreativ og morsom!
   God klem fra Vibeke

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen