Jeg vet det og mange rundt deg vet det også, men vet du det?

bra nokDU er BRA NOK!

JA mer enn BRA er du!
I min jobb som coach er jeg så heldig å ha super flotte, fine, festlige jenter og også noen supre gutter , som coachingkunder.

Vi starter alltid første time med kartlegging av tematikk  og  mål for prosessen. Og et av spørsmålene jeg stiller er:

«Hva ønsker du en endring på?»

Og ikke sjelden er svaret fra kundene:

«Jeg ønsker å føle meg bra nok, og at det jeg gjør også er bra nok».

Jeg kunne sagt «skjerp deg –  det vet du vel at du er,  og det må være noe annet tema som er viktigere – MEN jeg har selv gått flere år med den «ulmende» følelsen av å ikke føle meg bra nok så jeg vet at dette er vondt å gå å føle på og at det er et viktig mønster å bryte.

For når du bryter uhensiktsmessige mønster åpner du opp for muligheter.  Så jeg har stor forståelse for at dette er et viktig tema i coachingprosess.

En del av coachingen går ut på å avdekke i hvilke situasjoner, er det ALLTID, Noen ganger og med HVEM? Føler du deg ikke bra nok? I hvilke roller er du? Og hva gjør du?

Heldigvis har jeg gjennom min coachutdannelse lært verktøy og teknikker som jeg vet bidrar til å bryte dette mønsteret, og jeg husker når jeg var i coachutdannelse og lærte teknikkene at jeg tenkte « kan det være så enkelt» så banalt?  Et annet spørsmål jeg stiller i coachingen:

Hva er det du ser,  hører, føler og ikke minst sier til deg selv når du får følelsen av «ikke bra nok?»
For selvsnakket og den indre dialogen er ofte den som ødelegger for oss. Vi er utrolig kritiske og til tider slemme med oss selv, vi sier ting til oss selv som vi ikke hadde sagt til vår verste fiende – og dette selvsnakket støtter oss i hvert fall ikke i å være «bra nok»!

For tenk gjennom hva andre sier til deg, jeg tipper det bare er unntaksvis at det er det andre som sier til deg at du ikke er bra nok. Jeg tipper at det du som snakker deg selv ned.

Derfor pleier jeg å si til mine coachingkunder at de skal skryte av seg selv, legge merke alt som de er bra på, også skal de sette PUNKTUM og UTROPSTEGN bak!

Fordi det hører mange gjør er at de fortsetter med «dissingen» etter de har sagt noe pent……f.eks::  «Jeg er flink……. Men det er mange som er mye flinkere enn meg så jeg burde sikkert vært litt flinkere……»
I tillegg til alle «Burde» og «Måtte» og «Skulle ha gjort og skulle ha vært»  – Sett strek over!

Treningen går ut på å si: Jeg er Flink! (aller helst bruke ordet dyktig)!

Bruk punktum……. Og Utropstegn!!! Og Gjerne også understrek og uthev!!

OG fasiten er også å sammenligne seg med seg selv. Finne sin egen standard for bra nok.
Være fornøyd med alt du er, alt du kan og alt du har. Sett ting i perspektiv.

Jeg ønsker å bidra til at mine kunder og DU tenker og sier til deg selv er at DU er BRA NOK i forhold til din definisjon og standard! Sammenligne deg kun med deg selv, de andre har også nok med seg selv!

Her er NOEN av de tingene jeg opplever at vi måler BRA NOK i:
IQ   –  Mentalt styrke – Fysisk styrke – Antall treningsøkter
Venner på facebook – Likes på innlegg  – Antall likes og antall kommentarer
Bor – Hvor geografisk innenfor eller utenfor
Vekt – KILOHøyde – cm
Antall timer på jobb – lønn, tjene nok?
Antall timer hjemme med barna
Merkeklær, riktige vesker, jakker, telefoner m.m
Hjemmelagde middager i uken
Huset i vater? Alt på stell?Kontroll nok?
5 om dagen, spise sunt
Sex om kvelden
Tilstede nok? Mindfullness nok?
Streng nok mor/far, snill nok mor/far?
Lykkelig nok?

Jeg vet at jeg «skorter» på flere av disse områdene om jeg skulle vært på topp  (men hva er topp og hvem bestemmer skalaen) med alle disse kriteriene, men jeg vet allikevel at jeg er BRA NOK! For jeg har min egen standard for å måle BRA NOK i: er alle friske, har vi mat på bordet, har jeg det bra på jobb, har vi en god tone hjemme, virker kroppen min, gjør jeg det beste ut av hver dag?

JA på dette? Ja da er livet og jeg mer enn BRA NOK!

Ønsker deg en BRA dag og takk til alle som kommentere og deler og sprer det glade budskap!
Vi er bra nok alle sammen!

Klem fra Vibeke

Vil du vinne smykke:


Denne bloggen har jeg hatt planer om å skrive lenge, og når jeg plutselig fikk se at Myke Mule lager smykker med budskapet «Jeg er bra nok» så skrev jeg en mail til henne. Og snakk om å være RAUS,  for i går fikk jeg en utrolig hyggelig pakkepost fra Mari i Myke Mule,  med et smykke til deg!
Har du lyst til å vinne? Jeg trekker en vinner den 31. mars så kommenter denne bloggen med navn så er du med i trekningen Se inn på sidene til Myke Mule – mye fint….. blir nok en bestilling fra meg:) – www.mykemule.no

 

Vil du vinne coaching:

Og om du vil vinne coaching så har All or Nothing Coaching også en kampanje nå og du kan nå vinne 2 coachingtimer  med meg på valgfritt tema!

For å være med i trekning må du innen 21 mars like min facebookside.

bra nokv

16 hendelser på “Jeg vet det og mange rundt deg vet det også, men vet du det?”

  1. Hei Hanne,
   Tusen takk for din kommentar! Det settes STOR pris på<3
   Vibeke

 1. Anne Helen

  Veldig bra – godt med en påminnelse 🙂 Klem fra Anne Helen

 2. Hei. Blir alltid glad når jeg ser dine oppdateringer. Jeg har en innfallsvinkel jeg håper du kommer til å reflektere over i din inspirerende blogg, og det er «God nok til å vinne» eller mer konkret; det å faktisk tørre å vinne. Jeg konkurrerer en del. Og blir ofte nr 2, og det har gått opp for meg at det er fordi, ikke at jeg ikke er God Nok, men fordi jeg ikke faktisk tør å ta plass til å vinne. Skjønner? God nok! Håper du vil skrive litt om dette, og håper også selvsagt å vinne en slik vinneramulett;-)

  1. Hei Hilde!
   Så utrolig hyggelig tilbakemelding fra deg, og takk for utrolig spennende Bloggtematips!
   Det skal jeg absolutt gnage litt på:) Veldig inspirerende å få andre vinklinger enn egne!
   OG du er med i trekning:) Ønsker deg en super duper dag! Og takk for at du følger meg på bloggen!
   Vibeke

 3. Kjempebra blogg Vibeke! Det er så bra med fokus på dette temaet! Spesielt vi damer kan liksom aldri bli bra nok i eget hode, og lager mye press og stress for oss selv. Se også Tinteguri alias Anita Krohn Traasets boklansering på kvinnedagen: «Godt nok for de svina», som handler om det samme. Og Veslemøy Solbergs nye sang som heter «Flink pike kan du selv være». Nok flinke piker nå. Vi er bra nok, og nå vil vi ha det litt gøy! 🙂

  1. Hei Astrid!
   Takk for dine kloke kommentarer! Ja i og med at det skrives og deles så mye om temaet er det desto viktig å sette fokus på dette. Fordi det gjelder mange og om vår generasjon jobber for å være standard «bra nok» så vil kanskje neste generasjon slippe dette presset! Så motto må være:
   Girls just wanna have fun:) og JA – til mer moro for mor! Klem til deg:)

 4. Dette skal jeg vise fram til noen som trenger denne påminnelsen enda mer enn meg i dag! 🙂 Jeg er veldig glad for at du har funnet ut at du er BRA nok – for det har du jo alltid vært – både for meg, for andre rundt deg og for deg selv… 🙂 Ha en fin dag og uke. <3 Klem fra meg!

  1. Takk for herlig tilbakemelding Stine! Blir så glad for at jeg kan bidra til påminnelse og at flere ser og føler at «JO jeg er BRA nok»
   Når vi smitter hverandre, løfter hverandre og spiller på lag i stedet for mot hverandre – Da blir det positiv dynamikk og vi skaper rom for mere lave skuldre og mer fornøyde mennesker! Heia oss:) klem til deg

 5. Pussig, akkurat dette har jeg snakket med noen kollegaer om denne uken 🙂 Bra nok handler ikke om å være 100% hele tiden, men å være fornøyd med hva man faktisk får til! Ja, jeg er bra nok!

  1. Hei Grethe,
   Takk for din tilbakemelding:) Ikke overraskende for meg at dere har pratet om dette nylig! Jeg tror dette er et tema som berører mange og at vi sammen kan være bra nok! Hvis vi smitter hverandre med at det er ok å være BRA nok så tror jeg mange får det mye bedre i hverdagen både på jobb og hjemme! Og enig med deg – DU er bra nok og dine kollegaer også!
   Ha en super dag! Vibeke

 6. Gry Mørck

  og her kommer resten…:-) Gleder meg hver gang til din nye blogg og du innfrir igjen og igjen igjen:O) Tusen takk Vibeke

  1. Hei Gry,
   Og jeg er super takknemlig for hver gang det er en kommentar eller LIKE fra deg! Alltid så støttende, raus og positiv:)
   Det inspirerer meg til å fortsette å blogge! Det at det betyr noe for noen at jeg skriver – det gir meg glede:)
   Gode klemmer til deg Gry, Jeg er sikker på at den metaforen din er super! Heia deg!

  1. Hei Monica!
   DU er utrolig god og raus med heiarop og positivt fremsnakk, og for et supert selvsnakk bare å si alt det samme til deg selv:)!
   Jeg heier på deg hele uka<3 Klem Vibeke

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen