When the going gets tough, the tough gets going – Bertrands Helvetesuke a la Vibeke

vibeke

 

Dag 7 av 7 : litt trøttere, litt mer ringer under øynene, litt lettere, men også smartere, tøffere, sterkere, og mer ajour, i vater, i balanse, og fokusert!

 

Forberedt, beredt og klar la jeg meg søndag kveld kl 22.00 med adrenalin på topp! Jeg hadde innkvartert meg i husets kjellerstue og lagt frem treningsklær for alle 7 dager som en motivasjon og nedtelling! For hver dag et treningsantrekk forsvant var det en dag mindre igjen av helvetesuka.

Denne første natten som skulle være oppladning til 168 timer med sylskarp fokus og våkenhet, lå jeg 10 cm over madrassen og hadde ikke ett minutt på øyet! Jeg var klar, ja jeg var overmoden!

Men når vekkeklokken ENDELIG ringte kl. 05.00 så var det opp og hoppe i treningsklærne!

I og med at treningssenteret ikke åpner før kl 06.00,  så brukte jeg timen fra kl. 05 til 06 til  å lese meg opp i boka «Helvetesuka» på dagens tema,  og endelig fastsettelse av dagsplan, samt litt lett frokost og sterk kaffe.

Mandagens tema var VANER! Ja kanskje mest UVANER, så før denne uka hadde jeg intervjuet mine nærmeste og blitt smertelig klar over mine forbedringspunkter sett fra deres vinkel! Så mandagen gikk ut på å være den beste versjonen av meg  og med ingen nattesøvn fikk jeg en ekstra bonus utfordring. Er du nysgjerrig på noen av mine uvaner som ble rapportert fra mine nærmeste, egentlig overraskende små ting men viktig allikevel:  Slå av lyset, lukke dører, mindre på sosiale medier, mindre kveldsjobbing, lage mer ordentlig middag!

Mandagen synes jeg gikk som en lek,  og tilbakemelding fra familien var: «Kan ikke du være sånn her, neste uke også!»

Litt seigere å stå opp tirsdag, men hadde sovet kjempegodt! MODUS og FOKUS var tema. Det å velge fokus og modus ut fra situasjon og hva du ønsker å oppnå!

Veldig bevisstgjørende og lite som skal til før jeg merket endring! Det å tenke litt annerledes og mer positivt om en situasjon, enn tidligere ga meg et annet resultat og påvirket min energi positivt.  Også det å ha fokus på å henge av meg jobb når jeg kom hjem, og ikke ta med private ting på jobb. Være PÅ når PÅ, AV når AV. Viktig læring for meg!

På tirsdagen fikk jeg også en av mine aller nærmeste på sykehus, så jeg fikk virkelig kjenne på søndagens tema som er perspektiv, hva er viktig i livet og hvordan bruke tiden vi har til rådighet riktig!

Dette ble såklart en ekstra belastning for meg, så var på gråten når jeg stupte i seng tirsdagskveld kl. 21.45. Jeg brukte da 15 min på meditasjonsappen «Simply being» som anbefales å laste ned,  før jeg var i drømmeland.

Natt til onsdag var en urolig natt med mye tanker så når vekkerklokken ringte kl. 05.00 var det fristende og bare hoppe av hele uka, ja til helvete med uka!  Men NJET, det vare bare en flyktig tanke for WHEN THE GOING GETS TOUGH, THIS GIRL GETS GOING!

Tema onsdag var TIME MANAGEMENT, og det er en av tingene jeg virkelig ser på som en viktig læring for meg etter denne uken. Det å planlegge dagen, holde seg til plan og gjøre en ting av gangen! WOW , jeg får ting unna på en helt annen måte, og med full fokus blir resultat flere % bedre!

Ellers må jeg også si at jeg liker morgentrening, og det forundrer murmeldyret i meg. Det å stå alene på «gymmen» og bare la tankene fly mens musikken gjør at minuttene også flyr,  Digg start på dagen!

Natt til torsdag, sov som en baby og var frisk og opplagt klar til døgning, dvs. 41 timer uten å sove, og jobbe hele natten. Torsdagens tema var UT AV KOMFORTSONEN.  Jeg fulgte dagsplan med morgentrening, god frokost med barna, og var dressed for success med kort skjørt og høye hæler (jeg går vanligvis i bukse og helst joggesko!)

Fra kl 9.00 torsdag til 07.00 fredag var jeg på kontoret og jobbet,  og timene de fløy avgårde. Men jeg merket jo også at jeg begynte å bli sigen, så heldigvis hadde jeg planlagt slik at jeg fikk besøk av en meddeltaker på helvetesuka og vi tilbragte en effektiv natt sammen! Og med besøk av sprudlende Monica gikk den natten over all forventing og rimelig fort! Jeg rakk ikke å gjøre alt jeg hadde tenkt og satt opp men det skal sies at listen var laaaaaang!

Fredag morgen vasket jeg kontoret og dro hjem, dusjet og spiste en god frokost og en ekstra kopp kaffe! Også fortsatte jeg på oppgavene som var satt opp på plan. Og for en følelse når jeg kl. 16.00 kunne skru av PC og krysse av på listen over alle oppgavene som var utført. WOW, snakk om godfølelse! MEN det var fortsatt 6 timer igjen før leggetid og de 6 timene må jeg innrømme var seige. Jeg hadde ikke vært så flink til å HVILE, som jo var dagens tema, så det fikk jeg betale for, og det var litt vondt å holde seg våken og ikke bare gi opp….zzzzz.  Det endte i at jeg ikke kunne sitte i stolen fordi da sovnet jeg nesten så det ble småpusling i huset!

Lørdag var også tung for trøtte, tøffe Vibeke! Kjente torsdagens døgning godt,  men ikke F… om jeg skulle gi meg nå! Så «rise and shine»! Lørdagen var etter boka, også jobbedag, i tillegg til INDRE DIALOG og positivt selvsnakk. Og pga mye pc jobbing gikk jeg løs på rydding av huset! Jeg er helt RÅ på å rydde!Det vil si først rotet jeg ut overalt….. glemte litt en ting av gangen! Så det ble rydding til kl. 20.00, bare avbrutt av løpetur i sola, jeg er utrolig god på å løpe også! Men det var digg å kaste ut søppelposer og esker med kast og gi bort! Gir energi å rydde,  frihetsfølelse og som du skjønner var min indre dialog uhemmet positiv og støttende i alt jeg foretok meg lørdag, også når jeg skrålte til «Opps I did it again» av full hals (alene hjemme,) var min indre dialog støttende «JEG KAN SYNGE, også»!

Søndag morgen, det er nå opp kl. 05.00 igjen, dagens tema PERSPEKTIV på livet!

Så i dag er det store tanker og visjoner som skal få lov til å være i hodet og nå skal jeg bare nyte dagen og ha FRI og skrive ned i kveld mine visjoner for fremtiden!

Så hva er mine 5 viktigste læringspunkter som jeg tar med meg etter denne uken?

Fokus på en ting av gangen er godt for hodet og gir resultater!
Det er deilig å stå opp tidlig!
Jeg kan få til det absolutt det jeg virkelig vil!
Mindre tid på sosiale medier er bra for meg og de rundt meg!
Jeg er utrolig heldig som er frisk, og selv kan bestemme og gjøre som jeg vil!

Tusen takk for at du har fulgt meg, heiet på meg og støttet meg gjennom!
Har du spørsmål eller kommentarer – så hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet under, eller direkte i innboksen vibekeattallornothing.no

Vil også si en ekstra takk til Monica, Trine og Stine som har peppet og heppet meg gjennom å delta på «Helvetesuka» sammen med meg!

Og selvfølgelig må jeg takke mann og barn som har vært så fleksible og støttende denne uka, med heiarop og tilrettelegging, uten dere kunne jeg ikke ha gjennomført!

Klem fra Vibeke

Bloggen som jeg skrev før gjennomføring av helvetesuka finner du her: [button link=»https://allornothing.no/fra-himmel-til-helvete-og-forhapentligvis-tilbake-igjen/» color=»silver»] helvetesuke del 1[/button]

Jeg hadde i forkant laget en egen spilleliste på Spotify og her er noen av mine favoritter:

Work hard, play hard – Hold on be strong – Super woman – Happy – I will survive – Crazy – Stronger,What doesn’t kill you – Power – Push it to the limit – All Night – Mot I Brystet – Beautiful day – When the going gets though, the though gets going – Alive and Kicking – 4 In the morning – 9 to 5 – She works hard for the Money – I gotta feeling

helvetesuke

2 hendelser på “When the going gets tough, the tough gets going – Bertrands Helvetesuke a la Vibeke”

 1. Tusen tusen takk for at du dro i gang startdato for min helvetesuke! Jeg hadde lenge tenkt på å gjennomføre, men fant aldri en uke som passet. Så kom jeg over ditt blogginlegg der du lurte på om noen ville bli med i uke 10! Lykketreff!

  Sammen har vi bakket hverandre opp, men det er jo ingen tvil om at du som coach har vært helt avgjørende for kvaliteten på min prestasjon denne uken. Du er en ekstremt god motivator Vibeke! Jeg er overbevist om at de andre er helt enig i det også:-) Nyt søndagen og vit at du har gjort en forskjell for de du har dratt med deg denne uken!

  Glad hilsen fra Monica

  1. WOW Monica!
   For en utrolig hyggelig tilbakemelding fra deg! Ble helt rørt jeg:) Denne måtte jeg lese flere ganger, og nå har jeg lagret alle gode ord fra deg i hjertet! Det har vært utrolig inspirerende for meg å ha deg med på laget og motivasjon har vært gi og få! For du er utrolig rågod på heiarop, pepp, hepp og jippi og du har en utrolig positiv energi og når du i tillegg utholdende, ja da måtte det jo gå bra! Så hurra for oss! Vi er RÅ!!!
   Gode og glade klemmer fra Vibeke

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen