Hvordan bli trygg på deg selv i dine roller privat og på jobb

Høye hæler eller flate sko når du skal være trygg i din rolle

Utrygghet på jobb grunnet uklare forventninger

I løpet av en måned har jeg coachingsamtaler med mange forskjellige mennesker. Mine coachingkunder er forskjellig i alder, kjønn, stillingsnivå, yrker, og status. Men felles for mange som kommer til meg er at de ønsker å bli tryggere på selv både privat og på arbeidsplass. De føler på en utrygghet i forhold til prestasjoner, i forhold til jobbrollene de skal fylle eller valg de skal gjøre.

Under coachingsamtale blir det ofte klart at det er utydelige forventninger som ikke er uttalt og avklart som gjør mine coachingkunder utrygge på seg selv.

Klare forventninger

Har du noen ganger stått foran skapet og ikke visst om du skulle ha på deg høyhælte sko eller trang dress? Denne ubesluttsomheten og usikkerheten oppstår når verten ikke har fortalt deg hva slags fest du er invitert til. Du kommer garantert føle deg utilpass og ille til mote når du har på de høyeste hælene i barnebursdag til en treåring.

En annen faktor som ofte skaper utrygghet hos oss er at vi ofte har for høye forventninger til oss selv. Vi har sjeldent konkret målestokk, men opplever stadig at vi ikke leverer eller føler oss bra nok.

Når du ikke har målestokk så vet du heller ikke hva du måler prestasjonene mot. For eks. kan du og din kollega ha forskjellige oppgaver og forskjellige resultat dere skal oppnå. Men når du kun måler tiden dere bruker på oppgavene så kan det gi et skjevt bilde og dermed skape usikkerhet, utilstrekkelighet og masse annet negativt grums.

Ønsker du veiledning og sparring for teamet ditt kan du lese mer om coaching bedrift kan hjelpe dere.

Hva er bra nok?

Så hvordan vet vi da hva som er bra nok? Og blir det noen gang bra nok?

Det er helt OK å ikke tvinge deg ned i sigaretthøye hæler hver eneste dag. Noen dager er det innafor med pumps og andre dager med flate ballerina. Og er du en mann kan du la noen dager stiv snipp og formsydd dress henge i skapet og andre dager slenge på deg løs snipp og casual antrekk.

fargerike converse kan være det du trenger for å bli trygg i din rolle

Coaching tips til trygghet på kortsikt

Kle deg fysisk og mentalt etter der du føler du er. Da vil du føle deg tryggere. Noen ganger og dager kan det likevel være smart og nødvendig å ta på høye hæler i prestasjonssiutasjoner, da er det «regelen» om «fake it til you make it» som gjelder. «Fake til you make it» vil lære lure hjernen din til å tro akkurat det du vil. Og noen ganger er det dette skal til.

Coaching tips til å bli tryggere på langsikt

Hver dag kan du ha det for vane til å ta en liten sjekk i forhold til oss selv. Hvor er jeg på min trygghetsskala i dag? Hvilke sko passer på det nivå jeg er, og i forhold til hva jeg skal levere og hva som er forventet?

Hvis du hver eneste dag tvinger på deg masken, hælene eller den trange dressen kan presset på deg selv blir for stort. Du vil opplever at du eller det du gjør ikke er bra nok og det vil skape utrygghet. Og enda verre kan dette på lang sikt føre til lav selvfølelse.

Avklar tydelig hva som forventes fra deg utenfra og bestem deg for hva du forventer av deg selv. Husk å måle med riktig målestokk.

Og har du en dag på høyden og føler deg trygg så ta for all del på deg høye hæler og formsydd dress og nyt dagen!

Vil du samarbeide med meg? Ta gjerne kontakt nedenfor med eller uten høye hæler og dress!

Rull til toppen