Et team som jobber med en oppgave under teamutvikling med hjelp fra coach

Arbeidsglede – hva er egentlig det? Og hvor får du kjøpt den?

Er det gleden over å kunne arbeide? Eller er det å arbeide med glede? Eller er det gleden over å arbeide for andre, slik at de opplever glede? Er arbeidsglede noe andre skal gi deg, eller er det noe du er ansvarlig for selv? Hva kan hver enkelt av oss gjøre for å oppleve arbeidsglede, og samtidig smitte andre med arbeidsglede?

Det var mange spørsmål på en gang. Som Coach har jeg ofte coaching oppdrag for grupper i bedrift. Ikke sjelden er et av temaene det ønskes fokus på er mer ARBEIDSGLEDE!

Arbeidsglede

Min erfaring viser at arbeidsglede nevnes i forbindelse med de dagligdagse og små tingene som vi kanskje tar som en selvfølgelighet: gode kollegaer, mestring, god lunsj, lagfølelse, god stemning, gode ledere, å bli sett og anerkjent og framsnakking.

Det er faktisk de små tingene som gjør en STOR forskjell og det handler om å GI for å få!

Det handler også om å være bevisst på at vi alle har ansvar for egen hverdag, og å fokusere på alt som er positivt – glede kommer når vi setter pris på det vi har!

Det vil alltid gå opp og ned med arbeidsglede og motivasjon, som alt annet i livet. Det kan være endringer i ledelse eller kollegaer eller arbeidsoppgaver og noen ganger takler vi endringer bedre enn andre ganger.  Men det å være åpen for endring, nysgjerrig og ta ting som de kommer, blir vi som oftest positivt overrasket. I noen tilfeller kan endring i rutiner og hverdagen på jobb, være tyngre, fordi vi opplever endringer også på privatfront. Da er det å være åpen om at det ikke er endringen på jobb man er negativ til, men at totaliteten av endringer akkurat nå er krevende. Med åpenhet kommer også forståelse og støtte.

Hvordan kan du smitte din arbeidsglede over på en kollega som kanskje trenger litt hjelp?

Det vi fokuserer på, får vi mere av! Så hva er ditt fokus når du går til jobb eller er på jobb? Hva sier du til deg selv?

Fokuserer du på alt som er bra eller leter du etter alt som ikke virker, vond kaffe, for mange møter, «feil» med kollegaer etc? Hva lar du deg påvirke av på jobb?

Min oppfordring til deg er at du tar et valg og bestemmer deg for at jobben din er ett bra sted å være! Vær raus med dine kollegaer (og deg selv) og gi tilbakemelding på alt som er bra i stedet for å «gnage» rundt kaffemaskinen på alt som ikke er bra, da oppstår såkalt KMM = Kos Med Misnøye. Og denne misnøyen er smittsomt.

Hva kan du som leder og medarbeider gjøre

Bestem deg for å være en gledespilot og for å gjøre arbeidshverdagen din og andres GLAD!

Om du fortsatt tenker negativt om din arbeidsplass, og kjenner at egen motivasjon ikke er på topp, bør du kanskje tenke på andre alternativer! Hverken du eller arbeidsplassen er tjent med at du ikke er fornøyd og trives – da er det kanskje på tide med endring!

Eller kanskje trenger din arbeidsplass besøk av en Coach?

Mange coacher i coachbransjen jobber med tema arbeidsglede og trivsel fordi vi ser viktigheten av å ha fokus på dette. Arbeidsglede og trivsel er viktig for å nå bedriftens oppsatte resultater og mål.  Da er det et «must» at de ansatte trives, har positivt fokus og spiller på lag. Veien til målet blir lettere når du har det gøy underveis!

DU som ansatt er bedriftens viktigste ressurs!

Lag en gladere hverdag for deg selv og andre og bli en gledespilot i din bedrift!

et glad barn som sitter på et fly oppe i skyene
Skroll til toppen