trash, trash cans, can

Lar du tankene styre livet ditt, eller styrer du tankene?

Vi er mange som tenker mye og forskning sier at de fleste av oss har mellom 60′ og 70.000 tanker gjennom hodet hver eneste dag! Det synes i hvert fall jeg er rimelig mange tanker!

Det vi også vet, er at vi tenker mange av de samme tankene som vi har tenkt før. Forskning sier at bare ca. 2% av tankene i dag er nye tanker. Jeg liker å tro at jeg er kreativ, nytenkende og innovativ, men altså har jeg tenkt 98 % av tankene før.

Negative tanker fører til negative følelser og handlinger

Det er jo sjelden at alle disse tankene er utelukkende positive. Og om jeg er inne i en «negativ spiral» med mange negative tanker, vet jeg at dette er lite hensiktsmessig for meg og de rundt. For disse negative tankene fører til negative følelser og ofte negative ord og handlinger.

Fortvilet kvinner som har kaos i hodet og ønsker å sortere tankene sine

Du blir det du tenker, det sitter i hodet!

Men du kan gjøre noe med eget liv om du vil.  Nedenunder får du oppskrift på livshjulet, som er et coachingverktøy som kan bidra til at du kan gå fra å ha det greit til GREAT!

Men som med alt annet er det DU som må gjøre endringene, og det er DU som må tenke ut fra ditt liv, dine forutsetninger og hvordan DU selv kan påvirke DITT eget liv.

Slik kan du sortere tankene dine

Her er min kildesorterings-oppskrift som du gjerne kan teste ut om funker for deg:

Når hodet mitt er fullt av kaos eller jeg er i dårlig humør og synes ikke jeg får gjort noe, da tar jeg meg en time out. Jeg finner frem et blankt ark og bruker 10-15 minutter på å skrive ned alt som surrer i hodet!

Skriv ned alt; smått og stort, positivt og negativt. Tøm bevisst hodet for tanker.
Når hodet «føles tomt» tar du en kort pause fra listen. Når du er ferdig med pausen skal du lese det du har skrevet. Nå skal du ta et bevisst valg ut fra 3 kriterier. 

Det er her kildesorteringen kommer inn i bildet!

Akseptere, agere og arkivere

  • Aksepter og Arkiver
    Tanker du ikke vil bruke mer tid på; negative tanker som ikke gjør deg godt. De sendes til fjernarkivet.
  • Agere og Action
    Ting du har tenkt mange ganger før, men ikke gjort noe med. Nå tar du action og agerer. Sett det inn i kalenderen og gjør noe med det. Ting du tenker og ikke gjør noe med blir energilekkasjer, så det er smart å bestemme seg for når, og hvor og så bare gjøre det.
  • Anerkjenne og Arkivere
    Tanker om gode minner, mestring og energiøyeblikk er tanker du vil ta vare på så du kan hente de frem igjen. Jeg synes vi er for dårlig på å feire oss selv og sette pris på ting som kanskje er selvfølgeligheter, så disse tankene om gode øyeblikk med gode følelser rundt, arkiverer jeg i verdiarkivet. Du kan også ha energiarkiv, mestringsarkiv, latterarkiv, reisearkiv osv. Finn dine egne arkivbokser som passer deg!

Når du tar kontroll over tankene får du kontroll på kaoset!

Vit at du kan også gjør metoden på tur i frisk luft, da vil du sortere mentalt, uten penn og papir, men effekten er blir like god!

Etter hvert som du har trent på dette kan du lett kildesortere tankene med en gang de dukker opp!
Det du vil merke er at du får mindre negative tanker og mer energi.

Som med all annen trening er dette ferskvare og et kontinuerlig arbeid.
Akkurat som søppelsorteringen på kjøkkenet – et evighetsarbeid!
Men når resultatet blir et ryddig hode og bedre humør så er det økologisk også for de som er rundt deg.

Kanskje du skal bruke 10 min til å rydde ditt hode – akkurat nå?

Ønsker du sparringspartner og veiledning kan personlig coach være til god hjelp!

En mann som sitter og sorterer tankene mens han ser over byen
Skroll til toppen