Få et gladere liv! Start med å kildesortere tankene dine!

 

 

styre tankeneLar du tankene styre livet ditt?
Eller er det du som styrer tankene for å få det beste ut av livet?
Og dermed ha et gladere liv!

Vi er mange som tenker mye, og de fleste av oss har mellom 60′ og 70.000 tanker gjennom hodet HVER eneste dag!
Det synes i hvert fall jeg er rimelig mange tanker!

Det vi også vet, er at vi tenker mange av de samme tankene som vi har tenkt før. Forskning sier at bare ca. 2% av tankene i dag er nye tanker.

Jeg liker å tro at jeg er kreativ, nytenkende og innovativ men altså har jeg tenkt 98 % av tankene før.

Det er jo sjelden at alle disse tankene er utelukkende positive. Og om jeg er inne i en «negativ spiral» med mange negative tanker, vet vi jo at dette er lite hensiktsmessig for meg og de rundt. For disse negative tankene fører til negative følelser og ofte negative ord og handlinger.

Så vi blir det vi tenker – og det sitter i hodet!

Men vit at dette kan vi gjøre noe med!
Vi kan TRENE på å tenke nytt, og også bli kvitt uhensiktsmessige tanker som får oss i dårlig modus/humør/tilstand.

OBS: Metoden jeg deler med deg er ment for hverdagslige negative tanker. Har du større utfordringer med gjentatte negative tanker, trenger du kanskje hjelp til å sortere og til å akseptere før du kan arkivere tankene. Men kanskje hjelper metoden nedenfor deg til å finne ut hvilke tanker du trenger hjelp med.

Her er min kildesorterings-oppskrift som du gjerne kan teste ut om funker for deg:

Når hodet mitt er fullt av kaos, eller jeg er i dårlig humør og synes ikke jeg får gjort noe, da tar jeg meg en timeout. Jeg finner frem et blankt ark og bruker 10-15 minutter på å skrive ned alt som surrer i hodet!

Smått og stort, positivt og negativt. Jeg tømmer bevisst hodet for tanker.
Når hodet «føles tomt»,  tar jeg en kort pause fra listen. Jeg leser deretter det jeg har skrevet, og tar et bevisst valg ut fra 3 kriterier (kommer nedenfor) hvordan jeg skal «behandle» disse tankene som nå er skrevet ned.

Det er her kildesorteringen kommer inn i bildet!

I min oppskrift har jeg følgende valg:

Sorter tankene dine

 1. Akseptere og Arkivere
  tanker jeg ikke vil bruke mer tid på, negative tanker som ikke gjør meg godt. De sendes til fjernarkivet.
 2. Agere og Action
  ting jeg har jeg tenkt mange ganger før men ikke gjort noe med. Nå tar jeg action og agerer og setter det inn i kalenderen og gjør noe med det. Ting vi tenker og ikke gjør noe med blir energilekkasjer, så derfor smart å bestemme seg for når, og hvor og så bare gjøre det.
 3. Anerkjenne og  Arkivere
  Tanker om gode minner, mestring, energiøyeblikk og er tanker jeg vil ta vare på så jeg kan hente det frem igjen. Jeg synes vi er for dårlig på å feire oss selv og sette pris på ting som kanskje er selvfølgeligheter, så disse tankene om gode øyeblikk med gode følelser rundt arkivere jeg i verdiarkivet. Du kan også ha energiarkiv, mestringsarkiv, latterarkiv, reisearkiv….. finn dine egne!

Vit at jeg også gjør metoden på tur i frisk luft, da sorterer jeg mentalt, uten penn og papir, men effekten er for meg like god!

Og etter hvert som du har trent på dette kan du lett kildesortere tankene med en gang de dukker opp!
Det du vil merke er at du får mindre negative tanker og mer energi.

Men vit at som med all annen trening er dette ferskvare, og et kontinuerlig arbeid.
Akkurat som søppelsorteringen på kjøkkenet – et evighetsarbeid!
Men når resultatet blir et ryddig hode og bedre humør så er det økologisk også for de som er rundt deg.

Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under, hva synes du om oppskriften?
Har du andre metoder som funker for deg?
Del de gjerne med meg og oss som leser bloggen!

Kanskje du skal bruke 10 min til å rydde ditt hode,  så er du klar for ny uke!

Vibeke

6 hendelser på “Få et gladere liv! Start med å kildesortere tankene dine!”

  1. Hei Monica!
   Supert at du finner inspirasjon i mine tips og råd! Da blir jeg glad!
   Og takk for hurrarop! Det lagres i gladarkivet:)
   Klem Vibeke

 1. Veldig bra skrevet! Det er absolutt nødvendig å sortere tankene sine og bruke minst mulig energi på de tankene som styrer én i negativ retning. Som med mat og trening gjelder det også her å gjøre kloke valg (i kildesorteringen) for best mulig resultat 🙂

  – Ha en strålende uke med positive tanker, positive ord og positive handlinger 🙂

  Charlotte

  1. Heisan Charlotte!
   Så hyggelig at du liker bloggene mine:) Det settes stor pris på dine alltid positive tilbakemeldinger!
   Og jeg er glad at du finner inspirasjon i tema! OG enig med deg, vi kan kildesortere mye og få et bedre liv.
   Ønsker deg en goood uke med fokus på tankene!
   Klem Vibeke

   1. Kildesortering av tanker? Så smart! Fint å få «oppskrift» på hvordan det kan gjøres.Tror kildesorteringen skal starte etter jobb i dag; en lang tur med arkivboksene i hodet! Gleder meg til å innføre dette!

    1. Hei Gunn!
     SÅ hyggelig at du likte oppskriften! Kildesorteringen kan brukes på arbeidsoppgaver også –
     Arkivere – Fjern arkivere – Makulere – Resirkulere til en kollega:)
     Kos deg med tur og arkivbokser!
     Lykke til:) Klem Vibeke

Stengt for kommentarer.

Rull til toppen